Bu Blogda Ara

6 Ekim 2013 Pazar

SAĞLIK

Dünya Sağlık Örgütü' nün ( WHO ) tanımına göre SAĞLIK; sadece hastalık ya da sakatlık sahibi olmamak değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.

 

Kaç kişi kendini sağlıklı olarak nitelendirebilir.

 
İş Gücü kaybı ile ilgili yapılan çalışmalarda; kadınlarda erkeklere göre daha fazla olmakla birlikte her iki grupta da ruhsal hastalıklar, fiziksel hastalıklara göre daha fazla iş gücü kaybına sebep oluyor.
 
Öyleyse bir de Dünya Sağlık Örgütü' nün RUHSAL SAĞLIK tanımına bakalım. RUHSAL SAĞLIK; kişilerin kendilerini ve yeteneklerini gerçekleştirdikleri, hayatın normal stresleriyle başedebildikleri verimli ve sonuçları yararlı olacak şekilde çalıştıkları ve toplumlarıyla katkılı bir birliktelik içinde olabildikleri durumdur.
 
Tanımlamayı gözönüne aldığımızda ülkemizde yaşanan trafik kazalarının sayısı bile Ruhsal Sağlığımızın durumu hakkında bize somut fikirler verebilir.  
 
Sonuç olarak, farkındalığımızı arttırarak, içinde bulunup bize zarar verdiğini düşündüğümüz ortamlardan/kişilerden uzaklaşarak ya da eğer o an için uzaklaşamıyorsak derin nefes alıp sakinleşip odağımızı değiştirirsek  sağlığımıza yatırım yapabiliriz.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder