Bu Blogda Ara

17 Ekim 2013 Perşembe

AŞKTAN SONRA_1

' Aşkın heyecan verici günleri bittiğinde geriye kalan tortuda sevgi varsa; sonsuza kadar mutlu mutlu yaşar, gökten düşen üç elmayı torunlarımıza dağıtırız. ' demek isterdim ama yaşadığımız ilişkiler, aşkın heyecanı bittiğinde peri masalından  uyanıp ben bu ilişkiyi nasıl yaşamışım dediğimiz bir  hal alıyor.
 

Bunca aşkın sonunun  benzer şekilde hüsran ile sonuçlanması, bir tesadüf mü, yoksa mutlak kader mi ?

 
Bu sorulara net cevabı olan kaç kişi ve bu kişilerin kaçının mutlu, sağlıklı bir ilişkisi var ?
 
Umarım bu soruya ' evet ' diyenlerin sayısı fazladır.  Cevabı ' hayır ' olanlara birkaç bakış açısı oluşturmayı deneyelim.
 
Öncelikle temele, çocukluğumuza dönelim. Çocukluğunda ebeveynleri ve yaşıtları tarafından sevilip kabullenildiğini hisseden çocukların sevgi dilleri ile bunun tam tersini yaşayan çocukların sevgi dilleri farklıdır. İlk grubun sevgi dili daha anlaşılır iken; ikinci grubun sevgi dili daha üstü kapalı, kelime haznesi daha dar olabilir.

 

Sevgi dili nedir ?

 
Sevgi dili, her kişinin sevgisini ifade etme ve sevildiğini anlama şeklidir.
 
Kimisi, hediye vererek sevdiğini anlatır, kimisi fedakarlık ederek, kimisi söyleyerek vs.
 
Bu dil,  bir ilişkide doğru anlaşıldı ve tatmin edildi ise; her iki kişinin de sevgi depoları dolduğundan gerçek mutluluğu yaşarlar. 
 
Ancak, kişiler birbirlerinin dillerini anlayamazlar, farklı dillerde konuşurlar ise; sevgilileri, eşleri için ne yaparlarsa yapsınlar karşılığını bulamaz, anlaşılamazlar. Bu durumu yaşayan kişiler, şaşırır, sürekli hayal kırıklığı yaşar, içinde oldukları ilişkiden şikayet eder ve kendilerine tatmin olacakları farklı çözümler üretmeye çalışırlar ya da psikosomatik hastalıklar ile sessiz çığlıklar atarlar.
 
Buna bir başka deyişle, eşlerden biri Türkçe, diğeri İspanyolca konuşuyor ve anlaşmaları bekleniyor diyebiliriz.
 
Eşler, ortak sevgi dillerini bularak birbirlerinin sevgi depolarını doldurarak amaçlarına ulaşırlar. Çünkü bizim hayatta ana amacımız;  sevmek ve sevilmektir.  
 
Sevgi dillerini sonraki yazılarımızda inceliyor olacağız.
 
Kaynak : Beş Sevgi Dili / Gary Chapman
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder