Bu Blogda Ara

29 Kasım 2014 Cumartesi

TUĞÇE KARANLIĞIN İÇİNDE BİR IŞIK OLDU


Adem, dört maddeden yaratıldı. Sert, kolay ufalanmayan toprak, toz haline getirilip su ile karıştırıldı. Toprak ile su karışımı yoğurularak insan biçimine geldi. Bu her dokunuşta şekil değiştiren dayanıksız figürün, dış kabuğu ateş ile kurutuldu. Figür tamamlanmış gibiydi ama çok ağırdı. Hafiflemesi için göğsünden bir parça alındı ve buraya hava dolduruldu. İnsan;  toprak, su, ateş ve hava elementlerinin birleşimi ile oluşmuş oldu. 

Allah, ona ruh üfledi. Bu ruhun kaynağı ilahi olduğu için de vücuttaki dört element ahenkli bir biçim kazanarak bütünleşti. Bu ahenkte meydana gelebilecek bir bozulma durumunda dört element yerinden ayrılır, ruh bedeni terk eder ve kaynağına, yani bizzatihi Allah' a döner.

Bu elementlerin fonksiyonlarını kaybetmeleri doğal ve gizemli dediğimiz iki şekilde meydana gelir. Doğal fonksiyon kaybı dört farklı ölüm biçimine neden olur. Eğer vücut bir yaralanma neticesinde kan kaybederse su elementi azalmış olur ve sonuç ölümdür. Eğer birinin boğazı sıkılırsa ya da bir şekilde nefes alamazsa hava elementinden mahrum kalarak boğulmuş olur. Eğer donarsa ateş elementinden mahrum kalmıştır. Eğer vücudu bir şeye çarparak parçalanırsa da toprak elementi dağılmış olur. Ölüm gerçekleşir.* Alamut Kalesi 

Allah, ruh ile bütünlediği insana yaşam verdi. 

İnsan, Dünya' ya yayıldı ve yaşadı. 

Bugün 23 yaşında bir genç kızın yaşamı, insanlığı onurlandırarak sona erdi.  Tuğçe, 2 Alman kadını tacizden kurtarmak uğruna hayatını feda etti. 
Bir insan, ruhunun, insanlığının hakkını verdi. İnsanca tavrı, cesareti Onu bildiğimiz Dünya' dan aldı. 

Tuğçe,  karanlığın içinde bir ışık oldu. İyilikten, saflıktan, cesaretten yana ne varsa bir kez daha Dünya' ya kendini gösterdi ve sesini duyurdu. 

http://www.evrensel.net/haber/98554/almanya-tugceye-agliyor

Küçücükte olsa dilimin döndüğünce ben de buradan Tuğçe' ye teşekkür etmek, rahmet dilemek, insanlık uğruna ' hakkını helal et ' demek ve ailesine başsağlığı dilemek istiyorum.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder