Bu Blogda Ara

13 Eylül 2013 Cuma

BİLGELİĞE AŞIK OLMAK






FİLOZOF ; bilgeliğe aşık demektir. Pisagor' un kendisini ' zeki adam ' diye  çağıranlara ' Filozof' diye çağırmalarını istemesiyle kavram tam yerini buluyor ve o günden bu güne  bilgeliğe aşık olanlar,  ' Filozof  ' olarak anılıyor. Pisagor, bilgeliğe olan aşkıyla daha çok hatırlıyor, hatırladıkça daha çok keşfediyor ve keşfettikçe üretimi artıyor, bugüne dek varlığını sürdüren PİSAGOR oluyor. Burada yine kalp ve akıl birlikte çalışıyorlar. Kalpten inandığına aklı ile ikna oluyor, aklı ile istediğine kalbi ile inanıyor. Felsefesinde, dini, bilimi, sanatı harmanlayarak ifade eden birinin de bu uyumu yakalamış olması son derece normal.
 
Peki ya biz ?
Biz kimiz, kendimizi ne kadar tanıyoruz ? Varlığımızın değerini ne kadar biliyoruz ?
Kültürel olarak çocukluğumuzdan bu yana bize, mütevazi olmak bir meziyet olarak öğretildiğinden, başarılarımızı hasıraltı etmeye alışarak büyüdük. Zaman içinde de özeleştiri yapmayı abartarak,  olumlu yönlerimiz yerine olumsuz olduğunu sandığımız özellikleri besleyip büyüttük. Gerçekte Biz kimiz ?
Kendimizi tanıyınca, hedeflerimizi belirlemek çok daha kolay olacak.
Bunun için kolay bir egzersiz paylaşıyorum.
Malzemeler : 1 kum saati, 1 beyaz kağıt, kalem, dürüstlük
Kum saatini ayarlayıp, 1 dk. içinde, aklınıza ilk gelen  sevdiğiniz özellikleri sonra tekrar saati ayarlayıp  ve sevmediğiniz özellikleri yazın.
Bu çalışmayı haftada bir yaparak sevdiğiniz özellikleri arttırmaya çabalayın. Kendinizi başkalarının gözünden görmeye hazırsanız bu çalışmayı yine 1 dk. içinde başkalarının sizin için yapmasını isteyin. Kendini tanıyabilmek için güzel bir projeksiyon çalışması. Hatta iletişim sorunu yaşadığını düşünen çiftler içinde iyi bir iç dökme çalışması olacağını söyleyebiliriz. Çoğu zaman yazmak, söylemekten çok daha kolaydır.
Şimdiden hedefe giden yolda attığınız bu büyük adım için hepinizi tebrik ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder