Bu Blogda Ara

24 Eylül 2013 Salı

BEKLENTİ BALONU

Yeni bir girişimimiz, fikrimiz, beklentimiz, rüyamız  olduğunda ( buna beklenti balonu diyelim. ) önce içimizde detaylandırır, gözümüzde canlandırır, bu balon gerçekleştiğinde neler hissedeceğimizi hayal eder hatta adeta hayalden çıkar yaşarız. Sonra  iştahla yakınlarımızla bu beklenti balonumuzu paylaşırız. Anlatırken büyük bir coşku yaşarız. Sanki anlatırken artık hayal değil, gerçekleşmiş gibi yaşar, girişimimize güç veririz.  Buraya kadar kalpten isteme ile ilgili çok iyi bir başlangıç yaptığımızı söyleyebiliriz. Ancak diğer yandan beklenti balonunu anlatmaya başladığımız andan itibaren bizi dinleyen kişi, çeşitli sebeplerle ( geçmiş deneyimleri, kıskançlık, umutsuzluk vs.) girişimimize enerji yüklemesi yapar. Bu yüklemeler negatif ise; negatifin gücü pozitiften yüksek olduğu için beklenti balonu sönerek  olumsuz sonuçlanacaktır.
       Artist : DUY HUYNH
 
Bu sonucu değiştirebiliriz. Kalpten istediğimiz,  olacağına inandığımız olayları , gerçekleşene kadar mümkün olduğu kadar kendimize saklayalım. Mutlaka anlatmalıyım, içimde tutamıyorum diyorsanız;
1- Kendi kendinize anlatın. ( Bunun için en iyi yerlerden biri araba olabilir. Tek başınıza seyir halinde giderken kendi kendinize anlatabilirsiniz. Önce sesiniz bir yabancıya ait gibi gelse de kısa zamanda alışabilirsiniz.)
2- Telefonda konuşarak anlatmaya alıştıysanız, telefonu kulağınıza koyup yine kendi kendinize anlatın.
3- Günlük tutun. Yazın, hatta resimleyin ya da ilgili resimleri dergilerden, gazetelerden kesip sayfaya  yapıştırın.
Bunlar aynı zamanda olayın gerçekleşme hızını da arttıran çok iyi  yöntemlerdir.
 
4-  Yukarıdaki maddeleri uyguladınız ama yine de anlatmak gibisi yok diyorsanız, hayatı mutlulukla dolu olan bir yakınınız varsa ona anlatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder