Bu Blogda Ara

26 Ağustos 2015 Çarşamba

ŞEFKATLİ AŞK



AŞK nedir ? Onurdur AŞK. Gururdur. Mağrurdur.

Örnek olarak Marina ile Ulay ' ın hikayesi. 
Özetle; iki performans sanatçısı olan Marina ile Ulay 1975 tarihinde aşık olurlar ve birlikte çalışmaya başlarlar. 14 yıl süren bu tutkulu aşkın sonunda profesyonel hedefleri olan barış için Çin Seddi' nin iki yakasından yürüyüp ortada buluşma projeleri, Ulay' ın başka bir kadınla birlikte olduğu ve kadının hamile olduğu haberi ile farklı bir amaca daha bürünmüş olur. Bu yürüyüş yapılacak ve Seddi' n ortasındaki buluşma son buluşma olacaktır. Dedikleri gibi de olur.

Şimdi hikayenin asıl kalbe dokunan ikinci yarısına gelelim. Bu buluşmadan 21 sene sonra Marina 736 süren bir performans canlandırır. Performans sırasında Marina yerinde oturarak karşısına gelip oturan kişiler ile sadece bakarak iletişim kurar. Bu sırada karşısına kim gelip oturur biliyor musunuz ? Ulay gelir. İkilinin karşılaşma videolarını paylaşıyorum çünkü bunu sözle anlatamam.

Sadece videoyu izlediğimde hissettiklerimi anlatabilirim. AŞK budur işte. Onurunla, gururunla çekildiğin, cezalandırmadığın, ya benimsin ya kara toprağın arabeskine düşmediğin, kendine ve sevdiğine saygını koruduğun, KENDİ MERKEZİNDE KALIP DENGENİ KORUDUĞUN,  ŞEFKATLİ AŞK budur.

Marina burada Şefkatli Aşk' ın idolüdür.







Kaynakça :  http://listelist.com/marina-ulay/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder