Bu Blogda Ara

29 Ocak 2015 Perşembe

SIR / SECRET


Bazen gözümüzün önünde durur ama göremeyiz. Kaybedene kadar kıymetini bilemeyiz. Çünkü kalıplarımız vardır. Putlarımız yıkılmadan gözümüz kör, bakarkör oluruz.

Bu hafta  Neva' yı izledim. Neva, gerçek bir hikayeden uyarlanmış. Özet ile birbirine aşık, 25 yaşında iki doktor genç evliliğe hazırlanıyorlar. Hayatının aşkını bulmanın mutluluk verici sarhoşluğu içindeler. Derken bir gün, kızın (NEVA) bu ilişkiden önce yaşadığı ilişkileri öğreniyor erkek (ILGIN). Ilgın başlıyor Neva' ya duygusal şiddete. İşyeri deyimiyle mobing uyguluyor sevgilisine. Şiddetin finalinde Ilgın Neva' ya ' Yazıklar olsun. ' diyor. Neva da ' Sana yazıklar olsun.' diyerek gözünün içine bakarak camdan aşağı bırakıyor kendini. Bundan sonra biri toprak altında, biri toprak üstünde iki ölü oluyorlar. Ilgın bakarkörlüğünün bedelini, gözündeki ışığı kaybederek ödüyor.


Ölümü sembol olarak ele alırsak, yaşam amacı mutluluk olan insanların,  iç kavgaları nedeni ile kendi kendini mutsuzluğa mahrum bırakan herkes bir bakıma ölü değil midir ?

Yıllar önce düşünce gücüyle hayatı şekillendirmek üzerine yazılmış Secret kitabı ile başlayan bir akım vardı.
 
Düşün, hayal et, şekillendir, olduğunu hisset ve olsun.

Pek çok kişi bu uygulama ile hayatına yeni aşklar çekmeye çalıştı. Çoğu başarılı olamadı. Çünkü isterken kalıpları içinde istediler. Yani bugüne kadar kendilerine öğretilen, inandırılan doğruları, korkuları eşliğinde hayal kurdular.

Bence sır şudur; her insan, her ilişki içinde farklı bir kimlik barındırır. Adeta yeniden doğar.

Yani kişinin önceki ilişkisinde yaşadıkları bir sonraki ilişkisi için referans teşkil etmez.

Adam bir önce ki ilişkide pısırıktır, bu ilişkide aslan kesilir.

Kadın bir önce ki ilişkide amazondur, bu ilişkide geyşa olur. Örnekler sonsuz miktarda çoğaltılabilir.

Hayatın sürprizlerle dolu oluşu, aynı zamanda olasılıklar denizinde pek çok farklı kimlik barındırabileceğimiz anlamına gelir.

Önyargılardan uzak, sonsuz olasılıklar denizinden sevindiren olasılığı gerçekleştirdiğimiz bir hayatı seçebiliriz.

1 yorum:

  1. Sürprizler için her zaman hazırlıklı olalım,iyisinede kötüsüne de.

    YanıtlaSil