Bu Blogda Ara

15 Mayıs 2014 Perşembe

KENDİMİZE DÜRÜST OLALIM, İÇİMİZDE BİR SEVGİ SELİ Mİ YOKSA ZORBA SESİ Mİ VAR ?

14 Mayıs' tan itibaren DOLUNAY girmiş AKREP burcuna...

Ülkem girmiş SOMA' DA yaşamını yitiren KARDEŞLERİMİZİN YASINA...


Sözler kifayetsiz. Paylaşarak çoğalan tek şey sevgi iken, acılar paylaştıkça azalır mı ?

Buradan İstanbul' dan evimizde, rahat koltuğumuzda otururken duyduğumuz acı, babasını, kardeşini, oğlunu, kocasını, sevdiğini, canını kaybadenin acısını azaltır mı ?

Yapacağımız maddi yardımlar, maddi evlat edinmeler vs. acıları azaltır mı ? Gidenin asla geri gelmeyeceği bir düzende kalanı korur mu ?


Hele ki, böyle bir zamanda HÜKÜMET TEMSİLCİLERİNİN yaptıkları açıklamalar, olaylara insanlara yaklaşımları acıyı azaltır mı, çoğaltır mı ?


İnsanlığın erdemini yaşamak bu kadar zor mu ? Erdem ne mi ? O çizmesini sedyeyi kirletmesin diye çıkartmak isteyen KARDEŞİMİZ var ya, daha sonra yapılan röpartajda ' Devlet malına zarar vermiyeyim' dedim, diyor. Ah be kardeşim, senin gönlün aydınlamış kömür karasının içinde. 


http://www.hurriyettv.com/yasam/insan/iste-cizmeleri-cikarayim-mi-diye-soran-o-madenci_40967



Dün gece, Belediyelerin tüm etkinliklerinin iptal edilmiş olmasına rağmen Kadıköy Belediyesi Kozzy' de bir seminere ev sahipliği yaptı. Brahma Kumaris' in  organize ettiği Seminer, Yogi Didi Sudesh tarafından verildi.

Didi, sevgi elçisi bir Hindu. Konuşmasına Soma' nın yüreğimizi dağlayan acısını paylaşarak başladı. Yaklaşık 2,5 saat boyunca kavganın, kaygının, kırgınlığın, korkunun, kızgınlığın dışarıda kaldığı bir pencere açtı bize. Bu pencereden baktığımızda; 


  • dürüst bir kalbe sahip ruhun güçlendiğini, 
  • bu güçlü kalbin başkalarının duyduğu acılara karşı hissettiği hassasiyeti,
  • zihnin kalabalığında, meşguliyetinde huzur yaratabilirsek dünyamızın huzura kavuşacağını, aslında dışarıda gördüğümüz kavganın içimizin yansıması olduğunu, 
  • sessiz ve sakin kalarak düşündüğümüzde vereceğimiz kararın bütünün hayrına olacağını, 
  • bedenin ateş ile yandığı anlarda ruhu sakin tutmanın ne büyük bir erdem olduğunu, 
  • yaşadıklarınla ettiğin kavganın kendini tekrar tekrar yaralamak olduğunu oysa bir sefer gerçekleşen olayın sende yarattığı duyguyu serbest bırakarak, af ederek, kendini ve gerilimi yaşadığın kişiyi özgür bırakabileceğini, böylece çatıştıkça kopacak olan bir ilişkiyi kopmadan kurtarabileceğini,
  • içimizdeki tüm iyilikleri  cömertçe ortaya koyduğumuzda hem kendimizi hem de çevremizi şifalandırabileceğimizi, 
  • tıpkı bir çocuğu daha yüzünü görmeden rahimdeyken sevmeye başladığımız gibi tüm dünyayı sevebileceğimizi, sevginin ardından merhametin, saygı ve özverinin geleceğini gördük.

İnsan olmanın, ortak değerleri vardır. Bu değerleri ister bir yogi, ,ister bir sufi vs. anlatsın yollar hep aynı kapıya çıkar. Sen Allah' ı aradığında her yol Allah' a çıkar. 

 Bakara  115  
 
Doğu da Allah'ındır, batı da. Her nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (kıblesi) orasıdır. Şüphesiz ki Allah, kuşatandır, bilendir.

Kıblen Allah olduğunda gönlünün, özünün, sözünün bir olması gerektiğini bilirsin. 



İstediğin kadar inançlıyım de.
Namaz kıl sadaka ver.
Umut verip güven aşılayarak yarı yolda bıraktığın kişinin gönül sadakasını iki dünyada da ödeyemezsin...
Hz. Mevlana

Şimdi içimize dönüp, kıblemizi içimize çevirdiğimizde önce gönül dergahımızı şifalandıralım. Sevgi öyle bir yayılsın ki gönlümüze huzur sarsın hücrelerimizi. Zihnimiz, Bakire Meryem gibi sormaktan sorgulamaktan vazgeçip teslim olsun. Teslimiyetin tadını çıkartalım. Ve sevginin şifalandırıcı gücü önce içimizi sonra dışımızı, oradan dünyamızı sarsın. 

Gönül öyle yol geçen hanı değil, dergahtır. Paldır küldür girip çıkılmaz, günahtır ! Hz. Mevlana 
Hep beraber sevaba girelim.

Bırakalım yakıp yıkanları, biz dergaha girelim. İçimizi temizleyelim. Allah izin verirse, bir başka yazı da Gandi' nin pasif direniş öyküsünü ve bu öykünün sonunda Hindistan' ın sömürülmekten kurtuluşunu anlatacağım. 

Dergah' a girmenin edebi nedir derseniz, https://www.facebook.com/mavireceteplatform?fref=ts linkinden bu kuralları görebilirsiniz. Bu vesile ile 99 gün Yalova' da canlar hiç durmadan sema yapacaklar. Dönelim yoksa düşeriz.

Sonsuz şükran ve sevgilerimle,

Aşk olsun, HU !


Hz. Mevlana,

Brahma Kumaris,

Didi Sudesh,

Ayşegül Delikaya


http://www.meditasyonyapalim.com/

https://www.facebook.com/mavireceteplatform?fref=ts







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder