Bu Blogda Ara

10 Haziran 2014 Salı

BİR


İki gönül BİR olduğunda, Tevhid olur. Birlik olur. İki gönül Bir olduğunda bunun adı; kutsal emanet olur. İki insan kendi gönül rızası ile diğerinin gönlüyle eşleşmeyi, Bir olmayı, emaneti kabul etmiştir. Öyle bir kabul ki, her gün, her sn. bildiğimiz tüm zaman dilimlerinde, yerde ve gökte ve ikisi arasındaki her yerde bu iki insan için  birlik vardır artık. Biri ekşi yediğinde, diğerinin dişi kamaşır. İki can bir olmuştur. Zamandan, mekandan bağımsız birbirine sarmal olmuş iki can. Birbirine kurban olmaya gönüllü olmuş, kaderleri birbirine yazılmış iki can.

Kızlar bu yüzden evlenirken, Cennet toprağı diye anılan kınayı yakarlar ellerine. Kadınlığa yürürken toprakla sıvanır, toprakla kutsanırlar. Kınanın etrafında yanan mum, erkeğin enerjisini yansıtır.
Erkek, bu kutsanmış kadınla olacak olan birlikteliğinde onu  güneş gibi ısıtacağına,  sarıp sarmalayıp koruyacağına and içer.

İşte ilahi AŞK' a giden yolda insana yakışan aşk budur. Kutsanmış birlikteliğin sonsuz saygı, şefkat, güven içindeki huzuru. 

Böylece insan olmanın onuru hücrelerimizde gezer, alnımızdan dışa doğru yansırken vaad edilen Cennet' te buluveririz kendimizi.  Beden mezarından çıkmış, özgür iki ruhun aşkı budur.

Cennet' te yaşamak umuduyla...




1 yorum: