Bu Blogda Ara

14 Eylül 2015 Pazartesi

YEDİNCİ OĞUL

Ruh' un en sağlıklı hali denge hali. Sevgi, tutku, nefret, kızgınlık vb. pek çok duygu, anlık ya da bir süreliğine içimizden gelir ve geçer. Çünkü biz insanız. Duygudanız. Ancak duyguyu hissedip onu kontrol edebildiğimizde, yani dengede olduğumuzda sağlığımızı ve tabii ki hayatımızı koruruz. Aynı zamanda kamil insan mertebesine giden yolun yolcusu oluruz.
Yoksa olumlu ya da olumsuz tüm duygular bizi ele geçirdiğinde efendimiz olur, dengemizi bozarlar. Arabesk kültürlerde, sevgililerin birbirini cezalandırması, kıskandırması, kadın cinayetlerinin artması, toplumsal olarak yaşadığımız tahammülsüzlükler vs. hep bozulmuş dengeler sonucu, insanın kendini kontrol edememesidir.

Az önce seyrettiğim ' Yedinci Oğul ' filmi bu dengesizliğe güzel bir örnekti. Bir cadıya aşık olan adam, insan olduğu için başka bir kadınla evlenmeyi tercih eder. Bunu duyan cadı, kadını öldürür. Böylece iki eski aşık arasında  ömür boyu sürecek  kavga ve cadı avı başlamış olur. Finalde cadının intikam isteğinin temelinde adama olan tutkusunun olduğunu anlarız. Yani tutkulu aşk, başından beri cadının benliğini ele geçirmiş, kalbi kırık bir kadından bir canavar yaratmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder