Bu Blogda Ara

14 Eylül 2015 Pazartesi

HER ÇOCUK ÖZELDİR



Çoğu anne baba için çocuk sahibi olmak, hayatı sil baştan yaşamanın bir yolu gibidir. 
Bilinçsizce geçen çocukluk günlerini, çocukları üzerinden, şimdiki bilinçleri ile yaşamak isterler. Ulaşamadıkları hedefleri, çocukları tarafından gerçekleştiğinde yaşamlarının eksik yanı tamamlanmış olacak, bugüne kadar yaptıkları tüm hatalı seçimler silinecek, yeniden doğacaklardır. Kendi anne babalarına yaşatamadıkları gururu, çocuklarının başarısı ile yaşayacaklar ve duygusal ihtiyaçlarının bir kısmı böylece tatmin edilecektir.

Oysa çocuklar bizim yazı tahtamız değildir. Onlarda birer bireydir. Bizim gibi seçim yapma, deneme yanılma, öğrenme hakları vardır. Gelişim sürecinde en büyük ihtiyaçları aileleri tarafından kabul görme ve değerli hissettirilmedir. Her ne olursa olsun, koşulsuz sevildiklerini bilmeye ihtiyaçları vardır. 

Bu konuyu işleyen ' Her Çocuk Özeldir ' Taare Zameen Par – Stars On Earth 
izlemenizi tavsiye ederim. Aamir Khan' ın her zamanki  toplumsal duyarlılığı ile hazırlanmış, 8 yaşında disleksi ( çok sık rastlanan, zengin bir hayal gücünün yanında yaşanan bir öğrenme zorluğu) olan bir çocuğun reddediliş performansı ile kabul ediliş performansı arasındaki farkın anlatılıyor. 

Slogan ise; konuyu çok güzel özetliyor. 

' Her çocuk özeldir. Siz görürseniz onlar aramızda parlayan birer yıldızdır. '

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder