Bu Blogda Ara

9 Nisan 2015 Perşembe

YÜREĞİME YOLCULUK GİRİŞ


Az önce okumaya başladığım 2015 yayını, 
'' Yüreğime Yolculuk '' ' un bende başladığı yolculuğu sizlerle paylaşarak yola devam etmek istiyorum.

Bu hikaye 2006 yılında kanseri yenen Anita Moorjani' nin  gerçek bir yaşam öyküsü.  Kategori olarak kişisel gelişim kategorisi diyebiliriz. Bence bu kategorideki kitapları okurken, bunların her insanın kendi kişisel gelişimini anlattığının farkında olmak gerekiyor. Dolayısı ile hiç bir kitap, hiç kimse için tam manası ile bir reçete olamaz. Ama içindeki bazı cümleler, düşünceler okuyucu için yeni bir pencere açabilir, farkındalık düzeyini arttırabilir. Bu da kişisel fayda olmuş olur :)

Gelelim, Dr. Wayne W. Dyer' in kitap için yazdığı ön söze ve tabii ki benim kişisel yorumuma;

'' Hepimiz korku ve egolarımızdan sıyrıldığımızda saf sevgi, bir başka deyişle Tanrı olabiliriz''. Burada ego  ile ifade edilen nedir ?

Bilinçaltımızda yer alan tüm dürtüler, mantık dışı istekler, korkular, gerçekleşmeyen hayaller, utanç verici deneyimler, isteyerek ya da istemeyerek yüzleşmek istemediğimiz gerçekler bulunur. 

Süperegoda ise; toplum kuralları, örf, adetler, ahlak, bilgi dağarcığı, anılar bulunur. Bu ikisi arasındadır EGO.



Yani cümleyi baştan okursak '' Hepimiz korku ve korkularımızdan yani süper güçlü korkularımızdan kurtulduğumuzda Tanrı ile herşeyin mümkün olduğunu bizzat yaşamaya başlarız. 

Bu güven Dünyası öyle bir Dünya' dır ki; burada geçmiş ve gelecek  şifalanır. Burada sınır yoktur, sadece Tanrı' nın yasaları geçerlidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder