Bu Blogda Ara

27 Nisan 2014 Pazar

HİPOKRAT YEMİNİNE SADIK OLAN DOÇ. DR. İLHAN ÖZTEKİN


Hekim Apollon, Asklepius, Higiya, Panacea üzerine ve bütün Tanrı ve Tanrıçaların huzurunda yemin ederim ki, yeteneğim ve gücüm elverdiğince bu and ve sözleri tutacağım:
Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım, ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim, çocuklarına kardeşim gibi bakacağım ve öğrenmek isterlerse bu sanatı ücretsiz öğreteceğim; ilaç reçetelerini, şifahi bilgileri ve diğer bilgileri sadece ve sadece kendi evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekimlik kurallarına uygun sözleşmeyle bağlı ve and içmişlere öğreteceğim.
Yeteneğim ve hakimiyetim ölçüsünde hastalarımın iyiliği için tedaviler önereceğim ve asla kimseye zarar vermeyeceğim.
İsteyen hiç kimseye öldürücü bir eczayı ne vereceğim ne de bunu tavsiye edeceğim; benzer şekilde, bir gebe kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim.
Hayatımın ve sanatımın saflığını koruyacağım.
İç organlarındaki taşı keserek almayı, hastalığı çok açık olan hastalarda bile, işin ehli olan[cerrah]lara bırakacağım.
Hangi eve girersem gireyim, bütün kasıtlı kötülük ve suistimallerden ve özellikle de ister hür ister köle olsun erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan kaçınarak, sadece hastaya yardım için gireceğim.
Gerek sanatımın icrası sırasında gerekse insanlarla gündelik ilişkideyken edindiğim bilgileri ortalığa saçmayacağım, bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım.
Bu yemine sadık kalırsam hayatımı ve mesleki uygulamalarımı insanların tümünden ve her zaman saygı görerek mutlulukla sürdüreyim, ama ona ihanet eder ya da çiğnersem tam tersini yaşayayım
İşte MÖ. yazılmış bu yemin, DOKTORLARIN VİCDANI, AHLAKI.

Bu yazıyı YEMİNİNE SADIK OLAN çok sevgili doktorum Doç. Dr. İlhan Öztekin için yazıyorum.

Doktorum son 5 aydır farklı hastahanelerde  belimdeki fıtık için farklı doktorlardan bulmaya çalıştığım şifayı, Trakya Tıp Fakültesi' nde yaklaşık 1 saat içinde bıçaksız ameliyat olan hipodro dikektomi müdahalesi ile verdi. Bu operasyonda lokal anestezi ile belimdekli fıtığı temizledi. 


Dr. İlhan Bey, tıpkı bilimsel tıbbın babası Hipokrat gibi hastaya bütüncül yaklaşıyor. Amacı, teknolojinin son imkanlarını da seferber ederek  insanları sağlığına kavuşturmak. İnsan sağlığının ruh ve beden bütünlüğü içinde incelenmesi gerektiğini biliyor ve hastalara böyle yaklaşıyor.Ameliyattan sonra bana ilk tavsiyesi ' Uyum içinde, doğru düşünüp doğru yaşayarak sağlığını uzun süre koruyabilirsin.' oldu. Dengede olan insan, ani kızgınlıklar, ani hormon  salgılamaları, ani hareketler yapmaz ve bu dinginlik bütünü olduğu gibi omurgayı da korur.


http://www.edirnetv.com/haber/trakya-da-ilk


Doktorum, Allah ilminizi arttırsın, ellerinizin hüneri hep artsın, ben çok razıyım, Allah' da sizden razı olsun.


5 yorum:

  1. Bende olmak istiyorum belfıtıği ameliyatı nasil gidim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2014 yılında ameliyat olmuştum. İlhan Hocam şimdi Profesör olmuş. Halen ameliyatlara girip girmediğini bilmiyorum. Edirne Tıp Fakültesi' ni arayarak bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  2. ameliyatı kaç tl ye yapıyorlar ve gerçekten etkili mi

    YanıtlaSil
  3. Edirne Tıp Fakültesi' ni arayarak bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Çok şükür ameliyattan beri belim harika durumda. Ağrı, sızı, yürüyememe her türlü sıkıntı bitti.

    YanıtlaSil