Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2016 Perşembe

ÖZÜNÜ HATIRLA


Bugün X-Men: Apocalypse  filmini izlerken beni en çok etkileyen cümle "Sen sadece öfke ve kızgınlık değilsin. İçinde iyilik var" oldu. İster bireysel, ister kollektif olarak yaklaşalım, cümle ardında derin anlamlar barındıran, bizim "Keskin sirke, küpüne zarar" atasözümüze benzeyen felsefik bir cümle.
Bu cümle X-Men’ in çeşitli filmlerinde Prof. X ile Magneto arasında defalarca geçiyor. 
X-Men serisi şu ana kadar hep mutantlar ve insanlar arasındaki karmaşık ilişki vasıtasıyla gerçek dünyadaki sosyo-politik problemlere gönderme yaptığı   için cümleyi tekrar tekrar kullanarak; insanlığın çaresizlikle, korkuyla, öfke ile beslendiği, gücünü iyilik ile kullanmayı ve kontrol etmeyi bilmediği an ve durumlara dikkat çekmeye çalıştığını düşünüyorum. Bugüne kadar gözlemlediğim ve bu gözlemlerden anladığım kadarıyla, negatifin güç, pozitifi yener gibi görünür. Ama gerçek olan, insanın özü olan sevgidir (Kalbi yani farklı bir sembolik yaklaşımla bir bakıma kutsal kasesidir). Pozitif olan negatifin baskısı altına girmiş gibi görünse de öz ölmez. Sadece ortama uyum sağlayıp sessiz kalır. Tıpkı filmde şekil/mekan/zaman değiştiren karakterler gibi. 
"Sen sadece öfke ve kızgınlık değilsin. İçinde iyilik var"  Gün içinde duygularımızın farkına varmaya çalışırsak ; aşağıdaki duygulardan hangilerini daha fazla yaşadığımızı söyleyebiliriz.
Bizi biz yapan hangi duygumuz/duygularımız?
Farkına vardığımız herşeyi değiştirebiliriz. 
İçimizde barış sağladığımızda dengeye, bireysel huzurumuzla Dünya' da huzura kavuşacağız. Dünya barışı için, içimizde barışı sağlama  sorumluluğumuz var. 










1.    Öfke

İyilik





2.    Kızgınlık

Mutluluk





3.    Hayal kırıklığı

Aşk





4.    Korku

Tutku





5.    Güvensizlik

Güven





6.    Şüphe

Huzur





7.    Nefret

Merak





8.    Kin

Neşe





9.    İntikam

Gurur





10.Kıskançlık

Minnetarlık





11.Hırs

Şükran









 


Sevgilerle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder